Sastojci:
- 300 g šećera
- 2 jajeta
- 50 g maslaca
- 1 limun
- 1 dl mleka
- kesica vanilin šećera
- 300 g oštrog brašna
- kesica praška za pecivo
- 3 jabuke
Priprema: Dobro umutite šećer i jaja (da pobele). Dodajte na listiće seckan maslac i nastavite s mućenjem. Potom dodajte isceđen sok limuna i mleko, i – nastavite s mućenjem. Kad masa postane glatka, dodajte brašno s praškom za pecivo kašiku po kašiku, sve vreme mešajući. Pleh podmažite i pobrašnite. Ulijte oko 2/3 trećine testa (mada deluje tečno). Preko testa stavite narendane jabuke tako da sve bude pokriveno. Jabuke pospite s malo cimeta, pa prelijte ostatkom testa. Poravnajte. Posudu s pitom pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Gotovo je kad porumeni. Izvadite iz rerne, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se hladi. Po želji, pospite šećerom u prahu.
Vreme pripreme: 50-55 minuta
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.