Sastojci:

  • 300 g šećera 
  • 2 jajeta 
  • 50 g maslaca 
  • 1 limun 
  • 1 dl mleka 
  • kesica vanilin šećera 
  • 300 g oštrog brašna 
  • kesica praška za pecivo 
  • 3 jabuke

Priprema: Dobro umutite šećer i jaja (da pobele). Dodajte na listiće seckan maslac i nastavite s mućenjem. Potom dodajte isceđen sok limuna i mleko, i – nastavite s mućenjem. Kad masa postane glatka, dodajte brašno s praškom za pecivo kašiku po kašiku, sve vreme mešajući. Pleh podmažite i pobrašnite. Ulijte oko 2/3 trećine testa (mada deluje tečno). Preko testa stavite narendane jabuke tako da sve bude pokriveno. Jabuke pospite s malo cimeta, pa prelijte ostatkom testa. Poravnajte. Posudu s pitom pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Gotovo je kad porumeni. Izvadite iz rerne, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se hladi. Po želji, pospite šećerom u prahu.

Vreme pripreme: 50-55 minuta

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lisa

Više: Brzi prevrnuti kolač sa šljivama

Više: Brzi plazma kolač

Više: Brzi tiramisu po receptu Gordona Remzija

Više: Brzi kolač od pomorandži