Sastojci:
Za kolačiće:
- 500 g brašna
- 1 kašika šećera
- 25 g kvasca
- malo soli
- 2 kašika maslinovog ulja
Za premazivanje:
- malo meda
Priprema: Natrti brašno uljem. U činiji skupiti brašno u gomilu i na sredini načiniti udubljenje u koje treba izdrobiti kvasac, sipati šećer i so i sve zamesiti mlakom vodom. Ostaviti testo da se odmara ½ sata.
Testo izručiti na radnu površinu i oklagijom formirati pravougaonu površinu, debljine jednog prsta, pa vaditi modlicom male krofnice 40 kom. Poređati krofnice u podmazanom plehu i ostaviti da se odmore ½ sata.
Pred pečenje gornju površinu krofnica premazati uljem i načini ubode slamkom. Peći na umerenoj vatri. Prohlađene premazati medom.
Vreme pripreme: 90 min
Izvor: Knjazevacke vesti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.