Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • so, biber
  • veza mladog crnog luka
  • 400 g manjih šampinjona
  • 5 kašika ulja
  • 4 šnite topljenog sira (oko 80 g)
  • 2 kašike seckanog peršuna

Priprema:

  1. Krompir oljuštite, operite i nakrupno izrendajte. Posolite i pobiberite po ukusu.
  2. Operite mladi crni luk, oljustite ga i isecite na kolutiće. Šampinjone operite i prepolovite.
  3. U tiganju zagrejte kašiku ulja, propržite šampinjone, pa dodajte luk i sve zajedno kratko dinstajte. Izvadite i ostavite na stranu.
  4. Dobro zagrejte preostalo ulje u tiganju, pa sa obe strane ispržite osam uštipaka od rendanog krompira.
  5. Uključite rernu na 200 stepeni. Uštipke poređajte po plehu, preko njih rasporedite šampinjone, stavite po pola režnja sira i pobiberite. Zapecite 10 minuta, pa servirajte posuto peršunom.

Vreme pripreme: 60 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob