Sastojci:
- 1 kg krompira
- so, biber
- veza mladog crnog luka
- 400 g manjih šampinjona
- 5 kašika ulja
- 4 šnite topljenog sira (oko 80 g)
- 2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
- Krompir oljuštite, operite i nakrupno izrendajte. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Operite mladi crni luk, oljustite ga i isecite na kolutiće. Šampinjone operite i prepolovite.
- U tiganju zagrejte kašiku ulja, propržite šampinjone, pa dodajte luk i sve zajedno kratko dinstajte. Izvadite i ostavite na stranu.
- Dobro zagrejte preostalo ulje u tiganju, pa sa obe strane ispržite osam uštipaka od rendanog krompira.
- Uključite rernu na 200 stepeni. Uštipke poređajte po plehu, preko njih rasporedite šampinjone, stavite po pola režnja sira i pobiberite. Zapecite 10 minuta, pa servirajte posuto peršunom.
Vreme pripreme: 60 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.