Sastojci:

  • veza šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 grančice majčine dušice
  • 7 dl sidera od jabuke
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1 pile (oko 1,5 kg)
  • 2 šargarepe
  • 6 glavica luka kozjaka
  • 2 čena belog luka
  • 250 g pečuraka
  • 2 kašike ulja
  • so, biber
  • 2 kašike brašna
  • 2 jabuke

Priprema:

Šargarepu iseckajte na kockice, luk prepolovite. U sider stavite majčinu dušicu, lovorov list i biber. Piletinu isecite na komade, pa ga potopite u začinjen sider i ostavite u frižideru da se marinira jedan dan. S vremena na vreme, okrenite komade piletine.

Oljuštite šargarepu, kozjak i beli luk, isecite pečurke. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Piletinu izvadite iz marinade, pa marinadu procedite. Ispržite piletinu u ulju. Dodajte povrće, pa ga propržite sa brašnom. Sipajte marinadu i sačekajte da proključa, poklopite i ostavite da se dinsta u rerni 50-ak minuta. 

Dodajte jabuke petanestak minuta pred kraj dinstanja. Začinite po ukusu.

Vreme prirpeme: 130 minuta + mariniranje 1 dan

Pripremila: Marija Jakob