Sastojci:
- veza šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 4 grančice majčine dušice
- 7 dl sidera od jabuke
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 pile (oko 1,5 kg)
- 2 šargarepe
- 6 glavica luka kozjaka
- 2 čena belog luka
- 250 g pečuraka
- 2 kašike ulja
- so, biber
- 2 kašike brašna
- 2 jabuke
Priprema:
Šargarepu iseckajte na kockice, luk prepolovite. U sider stavite majčinu dušicu, lovorov list i biber. Piletinu isecite na komade, pa ga potopite u začinjen sider i ostavite u frižideru da se marinira jedan dan. S vremena na vreme, okrenite komade piletine.
Oljuštite šargarepu, kozjak i beli luk, isecite pečurke. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Piletinu izvadite iz marinade, pa marinadu procedite. Ispržite piletinu u ulju. Dodajte povrće, pa ga propržite sa brašnom. Sipajte marinadu i sačekajte da proključa, poklopite i ostavite da se dinsta u rerni 50-ak minuta.
Dodajte jabuke petanestak minuta pred kraj dinstanja. Začinite po ukusu.
Vreme prirpeme: 130 minuta + mariniranje 1 dan
Pripremila: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka