Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 12 kašika brašna
  • 2 kašike griza
  • prašak za pecivo
  • šolja mleka
  • šolja ulja
  • 300 g sira
  • 200 g očišćenog spanaća
  • so

Priprema:  Umutite žumanca sa svim ostalim sastojcima. Ulupajte belanca u čvrst sneg i sastavite sa ostalim sastojcima. Namažite pleh, pospite brašnom i pecite pitu na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne porumeni. Poslužite s jogurtom ili kiselim mlekom.

Recepti Milice Živković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u junu 2014. godine.

Milica Živković iz Bele Crkve penzionerka je od 2004. godine i slobodno vreme provodi spremajući kulinarske specijalitete, ali i u gajenju cveća i ručnom radu. Voli da čita knjige i šeta oko jezera po kojima je Bela Crkva nadaleko poznata.