Sastojci:

Rolat sa džemom:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • pola praška za pecivo
  • vanillin šećer
  • džem

Fil:

  • 200 gr višanja ili drugog voća
  • 2 pudinga od vanile
  • 500 ml vode
  • šećer po ukusu.

Priprema:

Rolat:

Umutiti belanca, dodati šećer pa nastaviti sa mućenjem. Potom dodati žumanca, brašno, prašak za pecivo i vanilu. Sipati u četvrtasti kalup za pečenje. Peći oko 15 minuta na 200 stepeni. Kada se prohladi premazati ga džemom i uviti u rolat. 

Fil:

Višnje prokuvati u 450 ml vode, dodati šećer po ukusu. U preostalih 50 ml vode razmutiti puding i sipati u proključale višnje.

Okruglu duboku posudu obložiti isečenim rolatom, pa naliti pudingom. Ohladiti u frižideru oko 30 min, dok se puding ne stegne. Potom je prevrnuti na odgovarajuću tacnu.

Vreme pripreme: 60 min.

Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.