Sastojci:
Rolat sa džemom:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- pola praška za pecivo
- vanillin šećer
- džem
Fil:
- 200 gr višanja ili drugog voća
- 2 pudinga od vanile
- 500 ml vode
- šećer po ukusu.
Priprema:
Rolat:
Umutiti belanca, dodati šećer pa nastaviti sa mućenjem. Potom dodati žumanca, brašno, prašak za pecivo i vanilu. Sipati u četvrtasti kalup za pečenje. Peći oko 15 minuta na 200 stepeni. Kada se prohladi premazati ga džemom i uviti u rolat.
Fil:
Višnje prokuvati u 450 ml vode, dodati šećer po ukusu. U preostalih 50 ml vode razmutiti puding i sipati u proključale višnje.
Okruglu duboku posudu obložiti isečenim rolatom, pa naliti pudingom. Ohladiti u frižideru oko 30 min, dok se puding ne stegne. Potom je prevrnuti na odgovarajuću tacnu.
Vreme pripreme: 60 min.
Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka