Sastojci:

  • 100 ml mleka
  • 1 pakovanje kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika soli
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 50 ml kisele vode
  • 800 grama brašna
  • 1 jaje
  • za posipanje susam

Priprema: Rastvorite kvasac u mlakom zaslađenom mleku i ostavite da nadođe. Potom ga preručite u brašno i sa ostalim sastojcima umesite testo. Ostavite testo da odstoji oko pola sata. 

Podelite testo na manje delove i od njih oblikujte loptice. Poređajte loptice u nauljen i brašnom pposut pleh. Ostavite nekoliko loptica sa strane.

Od tih loptica napravite valjuške  pa ih vežite u čvor. Te vezane čvorove poređajte preko loptica u tepsiji. Ostavite da stoji najmanje sat vremena. Premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.

Vreme pripreme:  120 minuta

Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.