Sastojci:
- 500 g junećeg mesa
- 500 g pirinča
- 300 g graška
- tri šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 lovorova lista
- malo ulja, vegete i soli
Priprema:
U tepsiju na šporetu staviti ulje i sitno seckan crni luk da se prži a zatim dodati pirinač i šargarepu isečenu na kockice.
U međuvremenu u šerpi sa vodom kuvamo meso isečeno na kocke zajedno sa graškom i malo soli.
Tako skuvano meso dodamo zajedno sa vodom u kojoj se kuvalo u prethodno ispržen pirinač, luk i šargarepu. Dodamo 2 lovorova lista, mleveni crni biber i vegetu.
Još malo ostavimo da odstoji na vatri a zatim stavimo u rernu da se zapeče.
Recept je poslala naša čitateljka Zorana Nikolić u toku Lisinog kulinarskog izazova.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.