Potrebno je:
- 500 g pilećeg mesa (batak, karabatak ili file)
- 2 jaja
- 3 dl mleka
- 1dl jogurta
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 250ml neutralne pavlake
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica začina od povrća
- malo soli
Priprema:
Pileći file iseći na tanke šnicle, posuti začinom od povrća i kratko propržiti na puteru.
Jaja umutiti, dodati so, brašno, mleko i jogurt (testo treba da je malo gušće od testa za palačinke).
Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagreje.
U vrelo ulje sipati smesu i staviti komadiće pečene piletine odozgo.
Peći 20 minuta na 200 stepeni, a zatim sve preliti neutralnom pavlakom i peći još oko 10 minuta na 180 stepeni.
Služiti toplo uz ili jogurt ili salatu.
Recept je poslala naša čitateljka Ana Janković, koja je učestvovala u našem kulinarskom izazovu!
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.