Potrebno je:

  • 500 g pilećeg mesa (batak, karabatak ili file) 
  • 2 jaja
  • 3 dl mleka
  • 1dl jogurta 
  • 200 g brašna 
  • 100 g putera
  • 250ml neutralne pavlake
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica začina od povrća
  • malo soli 

Priprema: 

Pileći file iseći na tanke šnicle, posuti začinom od povrća i kratko propržiti na puteru.

Jaja umutiti, dodati so, brašno, mleko i jogurt (testo treba da je malo gušće od testa za palačinke).

Tepsiju pouljiti i staviti u vruću rernu da se zagreje.

U vrelo ulje sipati smesu i staviti komadiće pečene piletine odozgo. 

Peći 20 minuta na 200 stepeni, a zatim sve preliti neutralnom pavlakom i peći još oko 10 minuta na 180 stepeni.

Služiti toplo uz ili jogurt ili salatu.

Recept je poslala naša čitateljka Ana Janković, koja je učestvovala u našem kulinarskom izazovu