Dekorisanje hrane danas je postalo čitava umetnost u kojoj svi uživamo, jer izgled jela je ono što nas mami da ga probamo, pored opojnog mirisa.
Kako da složite tradicionalno srpsko meze i salatu kao profesionalac, tako da izgleda kao iz najskupljeg keteringa ili restorana?
Pogledajte kratka i jasna uputstva i zasucite rukave - ovo ne može da vam ne uspe!
Kada je meze u pitanju, atraktivni izgled zvezde kojim dominira kačkavalj sečen na oštre trouglove i pršuta složena u ruže i "harmoniku", biće pun pogodak!
Pršutu je potrebno saviti na tanku traku, a potom srolati i dobićete izgled ružice, dok je za harmoniku potrebno da šunku slažete preklapanjem kao lepezu (pogledajte video iznad).
Zatim prelazimo na salatu:
Tanke kolutove svežeg krastavca treba poređati vijugavo po sredini tanjira, a potom sa leve i desne strane staviti izrendani kupus. Salatu potom s jedne strane uokviriti tankim kolutovima šargarepe, a sa druge polovinama čeri paradajza.
Za fenomenalan završni ukras, preko kupusa na obe strane stavite ružu napravljenu od tanko sečene kobasice (pogledajte video iznad).
I to je to - dobili ste predjelo složeno kao od ruke profesionalca u najskupljem keteringu ili restoranu! Imate li vi neki trik za slaganje predjela?
Saznajte i trik da vam ćevapi uvek budu sočni i mekani.
BONUS VIDEO
Tekst: Lepa&srećna / B.S.