Sastojci
1 kg cvekle
1 kašičica soli
3-4 kašike balzamiko sirćeta
3 vrhom pune
kašike pavlake (milerama)
1 grančica sitno seckane sveže
mirođije
biber, so
Cveklu operite i oljuštite, pa isecite na što pravilnije kockice.
U pleh s pek-papirom položite kockice, posolite ih i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Zatim cveklu poprskajte balzamikom i vratite da se peče dok ne postane sjajna i glazirana (još 8-10 minuta).
Kockice cvekle odmah odvojte od papira i ostavite da se sasvim ohlade na većem tanjiru.
Potom ih dodajte mileramu koji ste prethodno sjedinili sa začinima, poklopite ili prekrijte najlon-folijom i ostavite da se još malo ohladi u frižideru.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka