Sastojci:

  • oko 900 g pilećih bataka sa karabatkom ili pile
  • 500 g kora za pitu
  • 1 veća glavica luka
  • so
  • biber
  • suvi začin

Preliv:

  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 3 žlice kisele pavlake
  • malo maslaca
  • malo soli

Priprema:

Piletinu začiniti (so, biber, suvi začin) preliti vodom i skuvati. Kuvanu piletinu odvojiti od kosti i iseckati na komadiće. Na malo ulja propržiti sitno seckan luk, pa sjediniti sa piletinom. Po ukusu dodatno začiniti! U pleh premazan maslacem, ređati polovinu kora za pitu. Svaku koru zgužvati, kratko potopiti u vodu u kojoj se kuvala piletina, pa ređati jednu do druge u pleh. Preko poređati piletinu. Preko piletine poređati preostale kore za pitu; opet svaku koru zgužvati, kratko potopiti i ređati jednu do druge. Peći u pećnici zagrejanoj na 200 ºC oko 25 minuta. Dok se pita peče, otopiti komad maslaca i kiselu pavlaku, pa sjediniti sa pavlakom za kuvanje. Posoliti. Pečenu pitu preliti prelivom pa vratiti u rernu još 5-6 minuta. Gotovu pitu ostaviti nekoliko minuta, pa iseći na komade.

Poslužiti uz salatu!

Izvor: Recepti sveta