Priprema: Isecite pileće grudi po dužini, na deblje trake. Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove. Tikvice možete da ljuštite ili ne - prema želji, a treba ih iseći na deblje kolutove. Kačkavalj isecite na tanke kriške.
Vatrostalnu činiju ili pleh podmažite puterom pa poređajte krompir, zatim piletinu i na kraju tikvice. Svaki red posolite i pobiberite.Pospite suvim začinom i seckanim peršunom. Zalijte grčkim jogurtom i prekrijte folijom pa pecite u rerni dvadesetak minuta.
Pogledajte da li su tikvice otpustile dovoljno tečnosti da možete da skinete foliju i pečete narednih dvadesetak minuta otkriveno. Nemojte dozvoliti da se jelo potpuno isuši, ako treba, pokrijte ga ponovo.
Poređajte dimljeni kačkavalj po jelu i vratite u rernu da se zapeče tako da korica bude zlatnožuta. Pre serviranja ostavite da jelo malo "predahne".
Izvor: Lepa&Srećna