UVEK DOBAR IZBOR ZA RUČAK: Ćufte po tradicionalnom receptu

Kao prilog možete služiti pire krompir.

Youtube/Printscreen/Sašina Kuhinja

Kada vam nestane ideja šta da pripremite za ručak, ćufte u sosu su uvek dobro rešenje. Ukusne su, lako se pripremaju, a ukus je odličan čak i kada se jelo ohladi.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa
1 kašika prezli
1 jaje
3 manje šargarepe
3 glavice crnog luka
3 kašike brašna
so, vegeta, aleva paprika i voda

Priprema:

U mleveno meso dodati jaje, kašiku prezli, sitno naseckanu glavicu crnog luka, kašičicu vegete i kašičicu soli. Smesu sjedinite rukama, a potom ostavite da odstoji sat vremena u frižideru. Od ohlađene smese formirajte kuglice veličine po želji.

Ćufte prižite na tihoj vatri dok ne promene boju. U dubljoj posudu propržite iseckan luk i šargarepu, a potom dodajte kašičicu aleve paprike, brašno i vegetu. Dodajte mlaku vodu, dobro promešajte i sačekajte da provri. Kada voda proključa dodati ćufte i kuvati oko sat vremena.

 Izvor: Lepa&Srećna