Kada vam nestane ideja šta da pripremite za ručak, ćufte u sosu su uvek dobro rešenje. Ukusne su, lako se pripremaju, a ukus je odličan čak i kada se jelo ohladi.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 kašika prezli
1 jaje
3 manje šargarepe
3 glavice crnog luka
3 kašike brašna
so, vegeta, aleva paprika i voda
Priprema:
U mleveno meso dodati jaje, kašiku prezli, sitno naseckanu glavicu crnog luka, kašičicu vegete i kašičicu soli. Smesu sjedinite rukama, a potom ostavite da odstoji sat vremena u frižideru. Od ohlađene smese formirajte kuglice veličine po želji.
Ćufte prižite na tihoj vatri dok ne promene boju. U dubljoj posudu propržite iseckan luk i šargarepu, a potom dodajte kašičicu aleve paprike, brašno i vegetu. Dodajte mlaku vodu, dobro promešajte i sačekajte da provri. Kada voda proključa dodati ćufte i kuvati oko sat vremena.
Izvor: Lepa&Srećna