• Sastojci:
  • 4 bela pileća mesa (oko 180 g)
  • 2 komorača
  • 200 g čeri-paradajza
  • 400 g skuvanih krompira
  • 1 jaje
  • so, biber
  • narendani musaktni oraščić
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 4 kašike svežeg sira
  • 150 ml belog vina
  • 3 grančice timijana
  • 40 g putera
  • balzamiko sirće

Priprema: Komorač po dužini rasecite na četiri dela i očistite, a zatim nasecite na kriške. Čeri-paradajz presecite na pola. Krompir oljuštite i narendajte, a zatim ga pomešajte s jajetom, posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščić. Rernu ugrejte na 180 stepeni. Pileće belo meso rastanjite, začinite po ukusu i propržite. Povrće stavite u podmazan kalup. Piletinu premažite svežim sirom, preko sira rasporedite krompir (kao kad pohujete), pa sve zajedno stavite na povrće. Prelijte vinom, pa pecite oko 35-40 minuta. Naseckajte timijan umešajte u rastopljeni maslac, a za tim ga prelijte po piletini. Deset minuta pre kraje pečenja pojačajte temperaturu da se meso zapeče ili uključite gril funkciju na rerni. Povrće možete začinite sirćetom.

Recepte piše: Marija Jakob

Pročitajte i:

Pečena jaretina u rerni

Krompirići iz rerne po receptu dobre domaćice

Ekstra pileći hamburger za probirače