- Sastojci:
- 4 bela pileća mesa (oko 180 g)
- 2 komorača
- 200 g čeri-paradajza
- 400 g skuvanih krompira
- 1 jaje
- so, biber
- narendani musaktni oraščić
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike svežeg sira
- 150 ml belog vina
- 3 grančice timijana
- 40 g putera
- balzamiko sirće
Priprema: Komorač po dužini rasecite na četiri dela i očistite, a zatim nasecite na kriške. Čeri-paradajz presecite na pola. Krompir oljuštite i narendajte, a zatim ga pomešajte s jajetom, posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščić. Rernu ugrejte na 180 stepeni. Pileće belo meso rastanjite, začinite po ukusu i propržite. Povrće stavite u podmazan kalup. Piletinu premažite svežim sirom, preko sira rasporedite krompir (kao kad pohujete), pa sve zajedno stavite na povrće. Prelijte vinom, pa pecite oko 35-40 minuta. Naseckajte timijan umešajte u rastopljeni maslac, a za tim ga prelijte po piletini. Deset minuta pre kraje pečenja pojačajte temperaturu da se meso zapeče ili uključite gril funkciju na rerni. Povrće možete začinite sirćetom.
Recepte piše: Marija Jakob
Pročitajte i:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka