Sastojci (za 6 osoba):

  • 1,5 – 2,0 kg jaretine 
  • 100 ml maslinovo ulje 
  • suncokretovo ulje 
  • začin C 
  • 200 ml sirćeta 
  • so i biber listovi peršuna
  • belo suvo vino 
  • pivo
Priprema: U veću posudu sipajte maslinovog ulja, malo sirćeta, malo začina C, soli i bibera. Dobro izmešajte i dodajte meso. Meso dobro utrljajte i prelijte marinadom, stavite listove peršuna preko mesa i ostavite da odstoji preko noći. Marinirana jaretina treba da se lagano proprži u većem tiganju da dobije zlatno-žutu boju a zatim je prebacite u vatrostalnu činiju ili pleh i pecite u rerni na temperaturi od 200°C 1,5 h. Tokom pečenja povremeno prelivajte pečenje ostatkom marinade, kao i belim vinom i pivom. Jaretinu možete da poslužite uz pečeni krompir i sezonsku salatu. Pečena jaretina se poslužuje uz crno vino.

Izvor: Roštiljanje

Pročitajte još:

Omiljeno jelo srpskih domaćina: pečeno prase

Najlepši recept za svinjski but: pečenje u sosu uz krompir s belim lukom

Najbolji recept za ručak: zapečeni krompir sa svinjskim filetom