Sastojci (za 6 osoba):
- 1,5 – 2,0 kg jaretine
- 100 ml maslinovo ulje
- suncokretovo ulje
- začin C
- 200 ml sirćeta
- so i biber listovi peršuna
- belo suvo vino
- pivo
Priprema: U veću posudu sipajte maslinovog ulja, malo sirćeta, malo začina C, soli i bibera. Dobro izmešajte i dodajte meso. Meso dobro utrljajte i prelijte marinadom, stavite listove peršuna preko mesa i ostavite da odstoji preko noći. Marinirana jaretina treba da se lagano proprži u većem tiganju da dobije zlatno-žutu boju a zatim je prebacite u vatrostalnu činiju ili pleh i pecite u rerni na temperaturi od 200°C 1,5 h. Tokom pečenja povremeno prelivajte pečenje ostatkom marinade, kao i belim vinom i pivom. Jaretinu možete da poslužite uz pečeni krompir i sezonsku salatu. Pečena jaretina se poslužuje uz crno vino.
Izvor: Roštiljanje
Pročitajte još:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka