• Sastojci:
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe 
  • veliki krompir 
  • paradajz
  • 800 g ćurećih grudi
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • 2 kašike belog vina 
  • 250 ml bujona 
  • grančica ruzmarina
  • list lorbera
  • 200 g rezanaca
  • 100 g pečurki
  • biber, so

Priprema:

Crni i beli luk oljuštite i isecite na četvrtine. Šargarepu i krompir isecite na kolutove. Paradajz iseckajte na kockice.

Meso isecite na kocke, malo po malo ga propržite na ulju. Začinite po ukusu.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Crni i beli luk dodajte mesu i propržite ih zajedno.

Dodajte šargarepu i krompir, dinstajte pet minuta. Podlijte vinom i  supom.

Ruzmarin operite, prosušite, isčupkajte iglice i dodajte zajedno sa lovorom i paradajzom u gulaš.

Zapecite u rerni pola sata. Izvadite lovor i začinite po ukusu.

Rezance skuvajte.

Pečurke isecite na četvrtine, pa ih prorpžite na ulju.

Umešajte u rezance i odmah poslužite.

Vreme pripreme: 60 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob