- Sastojci:
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- veliki krompir
- paradajz
- 800 g ćurećih grudi
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike belog vina
- 250 ml bujona
- grančica ruzmarina
- list lorbera
- 200 g rezanaca
- 100 g pečurki
- biber, so
Priprema:
Crni i beli luk oljuštite i isecite na četvrtine. Šargarepu i krompir isecite na kolutove. Paradajz iseckajte na kockice.
Meso isecite na kocke, malo po malo ga propržite na ulju. Začinite po ukusu.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Crni i beli luk dodajte mesu i propržite ih zajedno.
Dodajte šargarepu i krompir, dinstajte pet minuta. Podlijte vinom i supom.
Ruzmarin operite, prosušite, isčupkajte iglice i dodajte zajedno sa lovorom i paradajzom u gulaš.
Zapecite u rerni pola sata. Izvadite lovor i začinite po ukusu.
Rezance skuvajte.
Pečurke isecite na četvrtine, pa ih prorpžite na ulju.
Umešajte u rezance i odmah poslužite.
Vreme pripreme: 60 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka