OVAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Ukusne čokoladne krofne bez pečenja u ulju - uspevaju i početnicima

Ukoliko vam se jede nešto slatko, evo jednog sočnog predloga.

Printscreen/ YouTube The Terrace Kitchen

Svima omiljene poslastice su krofne prelivene čokoladom, a uz to su veoma jednostavne i brze za pripremu. Sva što vam je potrebno jeste dobra volja i apetit, a sve ostalo je veoma jednostavno. Potrudili smo se da izdvojimo recept koji ne sadrži puno ulja, a uz to apsolutno svako može da ga spremi, bilo da zna da kuva ili ne.

Potrebno je:

- 300g mekog brašna
- 130ml mleka
- jaje
- pola kvasca
- 50g putera
- 20g šečera
- prstohvat soli
- vanilin šećer

Glazura:

- 100g čokolade za kuvanje
- dodaci po želji (bombnice, mleveni keks, suvo ili sveže voće..)

Priprema:

Pomešajte brašno, mleko, umućeno jaje, kvasac, otopljeni puter, šećer, malo soli i šećer. Sve sastojke umutite, a nakon toga razvucite testo i oblikujte krofne (sa kalupima ili čašom). Nakon što se oblikovali krofnice, stavite ih u pleh i ostavite da narastu. Pre nego što ih stavite da se peku premažite ih istopljenim puterom. Krofnice stavite u rernu na 180 stepeni, nekih 15 minuta. Nikako ne smeju da budu braon i da zagore.
Kada su gotove, istopite čokoladu i umočite krofne u glazuru. Ostavite da se malo ohlade, a zatim dodajte dodatke po ukusu.

Izvor: Lepa&Srećna