RECEPT ZA LAŽNI ČIZKEJK: Kao iz poslastičarnice, a bez trunke sira

Pravi se lako, a jede sa slašću.

Youtube/Printscreen/BakingwithEda

Čizkejk je mnogima omiljena poslastica, ali ima i onih kojima smeta kiselost sira, ili zbog veganske ishrane ne konzumiraju mlečne proizvode.

Za veganski ili lažni čizkejk, umesto sira koristite indijski orah ili kosovo mleko, a služite ga uz voće po želji. Za one koji su uvek u žurbi važno je i da sve namirnice koje idu u njega mogu da koriste bez termičke obrade, pa pečenje nije neophodno.

Sastojci

Za koru:

200 grama urmi bez koštica 150 grama oraha

Za fil:

250 grama indijskih oraha

150 grama javorovog sirupa 150 ml kokosovog mleka

100 ml rastopljenog kokosovog ulja

1 limun

 Priprema:


1. Usitnite orahe u blenderu. Izvadite ih, pa u blender ubacite urme. Sjedinite orahe i urme i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.

2. Smesu sipajte u pleh po želji u koji ste pre toga stavili papir za pečenje. Stavite u frižider na hlađenje dok ne pripremite fil.

3. Indijske orahe potopite na sat vremena u vruću vodu. Procedite ih i ubacite u blender zajedno sa rastopljenim kokosovim uljem, sokom od isceđenog limuna, kokosovim mlekom i javorovim sirupom. Medom možete zasladiti kolač po želji.

4. Dobijenu smesu prelijte preko podloge, a po želji ukrasite s voćem.

5. Stavite u frižider dok se ne stegne.

 Izvor: Lepa&Srećna