Čizkejk je mnogima omiljena poslastica, ali ima i onih kojima smeta kiselost sira, ili zbog veganske ishrane ne konzumiraju mlečne proizvode.
Za veganski ili lažni čizkejk, umesto sira koristite indijski orah ili kosovo mleko, a služite ga uz voće po želji. Za one koji su uvek u žurbi važno je i da sve namirnice koje idu u njega mogu da koriste bez termičke obrade, pa pečenje nije neophodno.
Priprema:
1. Usitnite orahe u blenderu. Izvadite ih, pa u blender ubacite urme. Sjedinite orahe i urme i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.
2. Smesu sipajte u pleh po želji u koji ste pre toga stavili papir za pečenje. Stavite u frižider na hlađenje dok ne pripremite fil.
3. Indijske orahe potopite na sat vremena u vruću vodu. Procedite ih i ubacite u blender zajedno sa rastopljenim kokosovim uljem, sokom od isceđenog limuna, kokosovim mlekom i javorovim sirupom. Medom možete zasladiti kolač po želji.
4. Dobijenu smesu prelijte preko podloge, a po želji ukrasite s voćem.
5. Stavite u frižider dok se ne stegne.
Izvor: Lepa&Srećna