POSLASTIČARSKI KREM MORA DA UME SVAKA ŽENA DA NAPRAVI: Fil za princes krofne, eklere, kolače i razne torte (RECEPT)

Napravite osnovu za vaš slatkiš po tajnom receptu poslastičara!

Shutterstock

Sastojci:

4 žumanca

120 gr šećera

500 ml mleka

60 gr gustina ( skrob, nišesta ) 60 gr maslaca

1 kašika ekstrakta od vanile

Ukus svakoj poslastici daje dobro napravljen krem, kojim se filuje kolač ili torta. Mi vam otkrivamo recept, po kom će vaši slatkiši imati ukus kao da su ga pravili vrhunski poslastičarski majstori.

Poslastičarski krem je osnovni krem koji se koristi u poslastičarstvu. Pravi se od žumanaca, mleka, šećera, vanile i skroba. Kao takav predstavlja osnovu za mnoge druge kombinacije. Obogaćuje se orasima, lešnicima i drugim orašastim plodovima, voćnim pireom, komadićima svežeg ili kandiranog voća, kafom, čokoladom, karamelom. Pune se krofne, princes krofne, ekleri, kolači i raznorazne torte. Ukoliko pravite krem za princes krofne ili eklere obogatite čvrsto ulupanom slatkom pavlakom, dobićete na čvrstoći i laganom, vazdušastom ukusu, isto tako možete praviti i vanila šnite. Krofne se pune čistim kremom u kombinaciji na primer sa voćnim pireom ili čokoladom. 

Priprema:

Na vatru staviti 400 ml mleka. Ulupati žumanca sa šećerom, da žumanca promene boju, pa dodati gustin i preostalih 100 ml mleka pa sve dobro umutiti. Kada je mleko na vatri provrilo istresti ga u šerpu u kojoj ste mutili jaja i sve zajedno dobro umutiti. Vratiti na laganu vatru da se zgusne. Energično mešati do željene gustine. Skloniti sa vatre, istresti u plastičnu posudu, prekriti kesom ili folijom preko dobijenog krema i ostaviti da se ohladi. Kada se krem ohladio ulupati ga mikserom. U početku je tvrd ali kako mutite, on se polako opušta. Takav krem je spreman za upotrebu. Probajte.

Zatim dolazi dodavanje sastojaka. Preporučujemo slatku pavlaku koju ćete umutiti pa onda dodati kremu, fil je stvarno jedinstven, divan, vazdušast, a u ustima kao pena. Ostale varijacije su po želji. .

Izvor: Domaći recepti