Ukoliko postite, ovo je recept s kojim nema greške! Pripremite poslasticu koja će jednako oduševiti vaše i starije i mlađe ukućane...
Sastojci:
* 250 ml mlake vode
* 40 g svežeg kvasca
* 500 g brašna
* 50 g biljne masti ili margarina
* 2 kašike šećera
* šećer u prahu
* 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste. Dok narasta, pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa polako zamesite sa brašnom. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
Trik da krofne budu vazdušaste jeste da se prvo prže sa narasle strane (gornja strana kada ste testo razvili i isekli krugove), a zatim se okrenu.
Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer, a možete i kristal šećerom. Po želji, špricem nafilujte džemom ili kakao kremom.
Izvor: Stvar ukusa