Sastojci (za koru): 

  • 400-500 g brašna
  • 150 g margarina
  • 2 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • malo soli
  • paketić kvasca
  • kašičica šećera
  • Za fil:
  • kesica cimeta
  • 50 g suvog grožđa
  • Za premazivanje i posipanje:
  • 1 žumance
  • malo šećera

Priprema: Rastvorite kvasac i kašičicu šećera u mlakoj vodi. U plastičnoj činiji izmešajte sve sastojke za koru i dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na dva ili tri dela. Pojedinačno svaki deo razvijte u pravougaonu jufku i filujte cimetom i suvim grožđem (cimet i grožđe ostavite za preostale jufke). Urolajte, namažite žumancetom i pospite šećerom. Isecite na manje komade da dobijete štrudlice. Poređajte u namazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni.

Recepti Adilje Hodže bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini. 

...

Adilja Hodža je rođena u Prizrenu 1970. godine, provela je detinjstvo u Beogradu, a živi u Subotici. Prve kulinarske veštine stekla je pomažući majci u kuhinji a kad se udala i preselila u Suboticu, naučila je i vojvođansku kuhinju i za Lisin konkurs je odabrala jela kojima je, kako kaže, želela da dokaže da se tamo i sad dobro jede!