Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolači i torte

SLADOLED TORTA SA BELOM ČOKOLADOM: poslastica koja se topi u ustima (RECEPT)

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Torta ili sladoled? Ako se odlučite za ovaj recept, tu dilemu možete da zaboravite...

Izvor: Foto: Stockfood

Sastojci:

  • Za beze koru:
  • 8 belanaca
  • 400 grama šećera
  • kašika sirćeta

Za fil:

  • 8 žumanaca
  • 50 g šećera
  • 1/2 l mleka
  • 2 kesice šlaga
  • 125 g margarina
  • 3 kašike brašna
  • kesica pudinga od vanile
  • 300 g bele čokolade

Priprema:

Umutite belanca, dodajte šećer pa dobro umutite, na kraju dodajte sirće. Pecite koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje.

Skuvajte puding u mleku, dodajte umućene brašno, šećer i žumanca. Ohladite i sjedinite sa margarinom, šlagom i rastopljenom belom čokoladom (ostavite 50 g bele čokolade koju ćete narendati za ukras). Tortu stavite u frižider do služenja.

Recepte piše: Marija Jakob

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije