Sastojci:

  • 1/2 l slatke pavlake za šlag
  • 400 g šećera u prahu
  • 4 kesice šlaga
  • 4 kesice želatina
  • 300 g šećera
  • sveže voće (umesto malina, možete staviti i jagode...)

Priprema:

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. U posebnoj posudi umutite šlag iz kesica po uputstvu proizvođača (s vodom ili mlekom). Razmutite želatin u 5 kašika vode, pa mu postepeno dodajte još 10 kašika uz stalno mešanje. Šećer i 15 kašika vode stavite u šerpu i pustite da provri, skinite s vatre, sjediniti s razmućenim želatinom, pa mutite mikserom 20 minuta. Spojte s prethodno pripremljenim šlagom i još mutite mikserom da se sjedini. U dublji pleh za tortu stavite alu-foliju po dnu i stranicama, sipajte pola smese, naređajte voće, pa prelijte drugom polovinom smese. Ostavite u frižideru preko noći. Sutradan prevrnite na poslužavnik, skinite foliju i ukrasite po želji.

Recepte piše: Milja Lukić