• Sastojci:
  • Za koru:
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 30 gr kakao praha
  • 1 kesica vanil šećera
  • 70 gr putera
  • Za krem:
  • 80 gr crne čokolade
  • 80 gr putera
  • 2 jajeta
  • 80 gr šećera
  • 100 ml slatke pavlake
  • Za preliv:
  • 150 gr crne čokolade
  • 150 ml slatke pavlake
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 150 gr prah šećera

Priprema:

Izmešajte keks sa kakao prahom i vanilom, pa izmiksajte sa puterom i utisnite kao koru u kalup za tortu.

Stavite na hlađenje desetak minuta.

Za krem, otopite čokoladu i puter na pari (u činiji nad šerpom u kojoj ključa voda).

Umutite jaja i šećer pa dodajte pavlaku i muteći dodajte otopljenu čokoladu.

Sipajte u ohlađeni pleh sa korom i pecite oko 40 minuta.

Ostavite da se ohladi.

Za glazuru, otopite čokoladu sa pavlakom (ne treba da provri), dodajte sirup i dobro prosejani prah šećer.

Sve dobro umutute da se izjednači pa sipajte preko hladne torte i ostavite u frižideru barem oko pola sata.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA TORTE OD ČOKOLADE