• Sastojci:
  • 1 pakovanje medenih kora (što neutralnijeg ukusa)
  • 3 dl biljnog mleka (sojinog, bademovog, pirinčanog...)
  • 100 g šećera
  • 3 kašike griza
  • 2 kašike oštrog brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 150 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g mlevenog lešnika (pečenog)
  • Glazura:
  • 150 g čokolade
  • 1 kašika margarina
  • 2-3 kašike tople vode

U šerpi sjedinite mleko, šećer, brašno i griz. Kuvajte da srednoj temperaturi dok se fil ne zgusne, pa umešajte vanilin šećer.

Penasto umutite margarin i šećer u prahu, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Na kraju umešajte lešnik.

Fil podelite na tri dela i nafilujte kore (u pakovanju ima 4 kore). Pritisnite nečim teškim kako bi se kore i fil sjedinili.

Kada se kore omekšaju, kolač prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete istopiti čokoladu i margarin na niskoj temperaturi i na kraju umešati vodu.

Napomena: za mrsnu varijantu, zameniti mleko i margarin.

Recept: Kristina Gašpar

Izvor: Domaćica za vas