- Sastojci:
- 1 pakovanje medenih kora (što neutralnijeg ukusa)
- 3 dl biljnog mleka (sojinog, bademovog, pirinčanog...)
- 100 g šećera
- 3 kašike griza
- 2 kašike oštrog brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 150 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 200 g mlevenog lešnika (pečenog)
- Glazura:
- 150 g čokolade
- 1 kašika margarina
- 2-3 kašike tople vode
U šerpi sjedinite mleko, šećer, brašno i griz. Kuvajte da srednoj temperaturi dok se fil ne zgusne, pa umešajte vanilin šećer.
Penasto umutite margarin i šećer u prahu, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Na kraju umešajte lešnik.
Fil podelite na tri dela i nafilujte kore (u pakovanju ima 4 kore). Pritisnite nečim teškim kako bi se kore i fil sjedinili.
Kada se kore omekšaju, kolač prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete istopiti čokoladu i margarin na niskoj temperaturi i na kraju umešati vodu.
Napomena: za mrsnu varijantu, zameniti mleko i margarin.
Recept: Kristina Gašpar
Izvor: Domaćica za vas
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka