Sastojci:
- 2 kesice od po 100 g belog šlag krema
- 1 čaša mleka
- 1 činijica suvih kajsija
- 1 šoljica suvog grožđa
- 1 šoljica pistaća (oraha, badema)
- 1 čaša lešnika
- 1 manji paket prepečenog hleba
PROČITAJTE JOŠ: FANTASTIČNI MALAGA KOLAČ: opasno ukusan i slastan kolač sa bananama i crnom čokoladom (RECEPT)
Za ukrašavanje:
- nekoliko suvih kajsija
PROČITAJTE JOŠ: MAĐARSKI SLATKIŠ KURTOŠ CEO SVET OBOŽAVA: evo kako se pravi dimnjak kolač punjen kremom (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Umutiti šlag s mlekom i ostaviti pola sata u frižideru. Kajsije potopiti na 10 minuta u vruću vodu, potom ih osušiti i sitno iseći. Iseckati i suvo grožđe, a pistaće i lešnike grubo zdrobiti i sve dodati u ohlađeni šlag.
Prepečeni hleb pažljivo izlomiti na veće parčiće pa i njega dodati u šlag, blago promešati pa prebaciti u duguljasti kalup premazan puterom i ostaviti najmanje dva sata u frižideru. Nakon toga kolač izručiti na tacnu i ukrasiti kajsijama.
Tekst: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.