Sastojci:

  • 2 kesice od po 100 g belog šlag krema
  • 1 čaša mleka
  • 1 činijica suvih kajsija
  • 1 šoljica suvog grožđa
  • 1 šoljica pistaća (oraha, badema)
  • 1 čaša lešnika 
  • 1 manji paket prepečenog hleba

PROČITAJTE JOŠ: FANTASTIČNI MALAGA KOLAČ: opasno ukusan i slastan kolač sa bananama i crnom čokoladom (RECEPT)

Za ukrašavanje:

  • nekoliko suvih kajsija

PROČITAJTE JOŠ: MAĐARSKI SLATKIŠ KURTOŠ CEO SVET OBOŽAVA: evo kako se pravi dimnjak kolač punjen kremom (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Umutiti šlag s mlekom i ostaviti pola sata u frižideru. Kajsije potopiti na 10 minuta u vruću vodu, potom ih osušiti i sitno iseći. Iseckati i suvo grožđe, a pistaće i lešnike grubo zdrobiti i sve dodati u ohlađeni šlag.

Prepečeni hleb pažljivo izlomiti na veće parčiće pa i njega dodati u šlag, blago promešati pa prebaciti u duguljasti kalup premazan puterom i ostaviti najmanje dva sata u frižideru. Nakon toga kolač izručiti na tacnu i ukrasiti kajsijama. 

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa&Srećna