Kraljevski kuvari tvrde da Elizabeta II jede ovu tortu punih 80 godina!
Kraljica Elizabeta II ne kreće na put bez specijalnog slatkiša koji se služi za njenim stolom posle večere, piše Lepa & Srećna.
- Sastojci:
- 120 gr crne čokolade
- 120 gr šećera
- 120 gr putera
- 220 gr keksa
- 1 jaje
- Za podmazivanje: 1/2 kašike putera
- Za glazuru: 220 gr crne čokolade
- Za ukrašavanje: 20 gr čokolade
Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema). Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje.
Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata.
Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite po želji.
Izvor: Lepa & Srećna