Sastojci:
- ¼ kg oraha
- ¼ kg šećera
- ¼ l belog vina
- kašičica cimeta
- kašičica sode bikrabone
- ¼ kg brašna
- puter ili bademovo ulje
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- sok 1 limuna
- listići badema
Priprema: Sameljte orahe, dodajte šećer, belo vino, kašičicu mlevenog cimeta, kao i kašičicu sode bikarbone. Dodajte brašno i sve dobro izmešajte. Pažljivo podmažite pleh bademovim uljem ili puterom, pospite ga brašnom i u tako pripremljen pleh izručite masu.Pecite u prethodno zagrejanoj rerni kao i svaku drugu tortu. Kad je pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, prelijte je glazurom od 250 g šećera u prahu i soka od jednog limuna. Na kraju tortu ukrasite okolo listićima badema, a odozgo, po želji, ukrasima od (posnog) marcipana ili kandiranog voća…
Vreme pripreme: 90 minuta
Recept piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.