Sastojci:

Za testo:

  • 125 g marcipana 
  • 200 g putera
  • šafran 
  • 2 kašike višnjevače 
  • 6 jaja
  • 150 g šećera 
  • 70 g brašna 
  • 30 g skroba
  • 100 g seckanog badema

Za fil i ukrašavanje:

  • 4 lista želatina 
  • 2 nara 
  • 50 ml soka od limuna 
  • 50 g šećera 
  • prženi listići badema 
  • šećer u prahu 

Priprema: Rernu zagrejte na 180 stepeni. Okrugli kalup (prečnika 26 cm) podmažite. Marcipan isitnite i glatko umutite s puterom. Navrh noža šafrana rastvorite u višnjevači. Žumanca umutite sa 75 g šećera, umešajte puter s marcipanom i višnjevaču. Od belanaca i 75 g šećera ulupajte čvrst sneg, umešajte brašno, skrob i badem. Preručite u kalup, pecite 50-60 minuta, pa ostavite da se ohladi.

Želatin razmekšajte. Jedan nar iscedite, pa dobijeni sok do 3 dl dopunite limunadom. Umešajte šećer, rastvoreni želatin i zrna drugog nara, pa ohladite. 

Pečeno testo vodoravno prepolovite. Okrugli okvir za tortu stavite oko donje kore pa sipajte sok čim počne da se steže. Poklopite drugom korom, ohladite tri sata, pa pospite bademom i šećerom u prahu.