Sastojci:
Za testo:
- 125 g marcipana
- 200 g putera
- šafran
- 2 kašike višnjevače
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 70 g brašna
- 30 g skroba
- 100 g seckanog badema
Za fil i ukrašavanje:
- 4 lista želatina
- 2 nara
- 50 ml soka od limuna
- 50 g šećera
- prženi listići badema
- šećer u prahu
Priprema: Rernu zagrejte na 180 stepeni. Okrugli kalup (prečnika 26 cm) podmažite. Marcipan isitnite i glatko umutite s puterom. Navrh noža šafrana rastvorite u višnjevači. Žumanca umutite sa 75 g šećera, umešajte puter s marcipanom i višnjevaču. Od belanaca i 75 g šećera ulupajte čvrst sneg, umešajte brašno, skrob i badem. Preručite u kalup, pecite 50-60 minuta, pa ostavite da se ohladi.
Želatin razmekšajte. Jedan nar iscedite, pa dobijeni sok do 3 dl dopunite limunadom. Umešajte šećer, rastvoreni želatin i zrna drugog nara, pa ohladite.
Pečeno testo vodoravno prepolovite. Okrugli okvir za tortu stavite oko donje kore pa sipajte sok čim počne da se steže. Poklopite drugom korom, ohladite tri sata, pa pospite bademom i šećerom u prahu.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka