Sastojci:

  • 1 kg višanja
  • 6 kašika šećera
  • 1 kg keksa
  • 2 dl jogurta 
  • 100 g čokolade
  • 100 g margarina

Priprema:

Višnje očistiti od košpica. Odvojite očišćene višnje i dobijeni sok. Dobijeni sok od višanja ostavite u frižider.

U litar prokuvane vode stavite višnje i šećer. Kada prokuva, kuvajte još 15 minuta. Kuvane višnje procedite i ostavite da se ohlade.

Izlomljeni keks prelijte hladnim sokom od višnje. Dodajte jogurt, izrendanu čokoladu i ohlađene višnje. Zatim dodajte posebno umućen margarin. Sve dobro promešajte. Od dobijene mase formirajte oblik torte po želji. Tortu ukrasite višnjama.

Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u  Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.

Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.