Sastojci:
- 1 kg višanja
- 6 kašika šećera
- 1 kg keksa
- 2 dl jogurta
- 100 g čokolade
- 100 g margarina
Priprema:
Višnje očistiti od košpica. Odvojite očišćene višnje i dobijeni sok. Dobijeni sok od višanja ostavite u frižider.
U litar prokuvane vode stavite višnje i šećer. Kada prokuva, kuvajte još 15 minuta. Kuvane višnje procedite i ostavite da se ohlade.
Izlomljeni keks prelijte hladnim sokom od višnje. Dodajte jogurt, izrendanu čokoladu i ohlađene višnje. Zatim dodajte posebno umućen margarin. Sve dobro promešajte. Od dobijene mase formirajte oblik torte po želji. Tortu ukrasite višnjama.
Recepti Biljane Janković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.
Biljana Janković doživljava vreme u kuhinji kao ono u kojem izražava svoju kreativnost i što je čini srećnom. Trudi se da koriti zdrave namirnice i manje kalorične sastojke, a inspiraciju pronalazi čitajući recepte francuske, kineske i turske kuhinje.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka