ZDRAV HLEB BEZ BRAŠNA: Ne goji, a neodoljivo je ukusan

Da, i to je moguće!

Youtube/Printscreen/ Easy Plant-Based Living


Iako većina nas uživa u ukusu hleba, izbegavamo ga jer goji. Ipak, postoji i zdrava alternativa koja će učiniti da osećate sitost dok se kilogrami tope.

Sastojci

200 grama pšenice

1 kašike pečenog lana

100 grama ovsenih pahuljica 2 kašike suncokreta

1 kašičica šećera

1 kašika soli

pola kvasca

50 ml vode

 Priprema:

Pšenicu prelijte s pola litra hladne vode i ostavite da odstoji dva dana, a kako ne bi proklijala povremeno menjajte vodu.

Nakon toga pšenicu ocedite i sameljite u mašini za meso. Dodajte lan, susam, seme suncokreta i ovsene pahuljice koje ste prethodno potopili u vodu.

U tu smesu dodajte kvasac koji ste pomešali sa šećerom i vodom.

Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh za pečenje. Nakon što odstoji pola sata ubacite u rernu i pecite na 220 stepeni.

Izvor: Lepa&Srećna