GUŽVARA NA BRZINU: Najmekša gibanica sa puno fila i reš koricom (RECEPT)

Ništa lepše od vruće gibanice! Ova gužvara se pravi lako, pa je recept idealan za početnike u kuhinji.

Shutterstock

Sastojci:

500 gr kora

500 gr sira

1 dcl mleka

80 ml ulja

3 jajeta

1 i po kašičica praška za pecivo

2 dcl kisele vode

2 kašike ulja

Za preliv

1 jaje

50 ml mleka

2 kašike ulja

susam

Priprema:

Izmrvite sir u činiji, dodajte jaja, posolite po ukusu (prema tome koliko je slan sir). Dodajte prašak za pecivo, ujednačite smesu. Sipajte mleko i ulje i promešajte. U šolji pripremite vodu sa 2 kašike ulja.

Na dno podmazanog pleha stavite jednu koru tako da ivice prelaze preko ivica pleha. Poprskajte vodom sa uljem, pa postavite i drugu, poprečno, opet da ivice vire preko pleha. Sačuvajte dve kore za prekrivanje.

Sada jednu po jednu koru umačite u fil, pa zgužvanu pakujte u pleh, jednu uz drugu. Nemojte da ih pritiskate previše, treba da ostane vazduha između njih. Kad poređate jedan red, sledeće pakujte preko njih. Kad potrošite sve kore i fil, preostale dve upotrebite da prekrijete gibanicu odozgo.

Za preliv, umutite jaje, malo mleka i ulja pa prelijte preko gibanice i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 200 C stepeni.

Izvor: Lepa&Srećna