ŠPANSKA PITA - MAFINI: Zovu je i CARSKA ali ukus je i za kraljeve i za careve (RECEPT)

Mafini po receptu za špansku pitu se super brzo spremaju, a ukus je fantastičan!

Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

1 časa (od jogurta) pšeničnog brašna

1 časa projnog (kukuruznog) brašna

1 časa jogurta

1/2 čase ulja

1 prašak za pecivo

100-200 g sitnog sira (po ukusu)

20-30 g rendane šunke ili neke druge salame koju volite 3-4 seckana kisela krastavčića

so, origano

Carska pita, a danas poznatija kao španska pita - može se spremiti i u obliku mafina. Mnogi tako više vole, jer se lako servira i vrlo dekorativna. Priprema je jednostavna i brza, a možete je doručkovati, večerati ili poneti za užinu.

Priprema:

Umutiti jaja ručnom mutilicom, dodati projno brašno, pšenično brašno pomešano sa praškom za pecivo, jogurt i ulje. Dobro izmešati da se masa izjednači. Dodati ostale sastojke i začine u količini po ukusu.

Malom kutlačom sipati u kalupe za mafine. Recept je tačno za 12 komada. Peći u rerni na 200 stepeni oko 30-35 minuta. !

 Izvor: Domaći recepti