Sastojci
pola litre mlake vode
5 kašika ulja (oko 100 ml)
kašičica i po soli
kašičica šećera
kvasac,
700 g brašna
ulje za prženje (oko 400 ml)

U posudi izmrvite kvasac, dodajte šećer, so, ulje, vodu i malo izmešajte.

Brašno dodajete po malo, pa mesite dok ne napravite meko testo sa kojim se može raditi.

Ostavite testo da kvasa oko sat vremena.

Zatim testo razvučete na radnu površinu, pa ga isečete na željene komade (neko ovaj delikates od testa naziva mekike, a neko "poderane gaće") i ostavite još desetak minuta da narastaju.

Zatim parčiće testa  pecite u dubokom vrelom ulju. Uvek stavljate poklopac kada pržite jednu stranu, a kad okrenete na drugu, poklopac skinite.

Izvadite mekike ili "poderane gaće" na ubrus da se ocede od viška masti. Vrelo testo pospite prah šećerom ili komade mažite džemom ili kajmakom - izbor je vaš!

Izvor: Stil