- Sastojci:
- 600 gr brašna
- 1 celo jaje + žumance
- 100 gr omekšalog putera
- oko 40 ml mlakog mleka
- kvasac, so, šećer, mleko
- belance za premazivanje
Staviti kvasac, malo šećera, soli i mleka u jednu šolju, pomešati i ostaviti poklopljeno na mlakom mestu da nadolazi.
U prosejano brašno staviti jaje, žumance, omekšali puter i nadošli kvasac. Uz postepeno dolivanje mlakog mleka, zamestite testo. Ostavite da odmara oko pola sata na mlakom mestu, obavezno pokriveno.
Premesiti nadošlo testo i ponovo ga ostaviti da odmara.
Od testa napraviti 18-20 manjih loptica. Poklopiti ih tepsijom i ostaviti da odmaraju deset do petnaest minuta.
Od loptice "odmorenog" testa napravite dugi valjak debljine prsta. Formirajte ga u oblik zečića, prenesite u tepsiju i premazite ulupanim belancetom. Isto uradite i sa preostalim lopticama testa.
Izvor: Coolinarika
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.