Sastojci:
- 350 g putera
- 75 g prah-šećera
- 3 jajeta
- 3 kapi limunovog ulja
- 300 g brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- 3 žumanceta
- 100 g šećera
- mleko
PROČITAJTE JOŠ: NEODOLJIVO PREDJELO ZA JESEN: čorba od bundeve (RECEPT)
Priprema:
Penasto umutite 200 g putera sa šećerom u prahu, pa dodajte jaja i ulje. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i eventualno dodajte malo mleka, ali testo treba da ostane gusto. Sipajte po malo testa u špric sa otvorom u obliku cveta i na pleh obložen papirom za pečenje istisnite oko 50 cvetića. Ostavite kolačiće da se hlade pola sata, pa ih pecite u rerni na 180 stepeni 10-12 minuta da im ivice požute. Dok se kolačići hlade, na pari kremasto umutite žumanca sa šećerom i ostavite da se ohladi. Preostali puter ulupajte u krem, pa dodajte žumanca. Pljosnatu stranu kolačića premažite tankim slojem fila, spajajte po dva i ostavite da se hlade oko jedan sat.
Izvor:Lepa i srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka