Sastojci:

  • 350 g putera
  • 75 g prah-šećera 
  • 3 jajeta 
  • 3 kapi limunovog ulja
  • 300 g brašna 
  • ½ kašičice praška za pecivo 
  • 3 žumanceta
  • 100 g šećera
  • mleko

PROČITAJTE JOŠ: NEODOLJIVO PREDJELO ZA JESEN: čorba od bundeve (RECEPT)

Priprema:

Penasto umutite 200 g putera sa šećerom u prahu, pa dodajte jaja i ulje. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i eventualno dodajte malo mleka, ali testo treba da ostane gusto. Sipajte po malo testa u špric sa otvorom u obliku cveta i na pleh obložen papirom za pečenje istisnite oko 50 cvetića. Ostavite kolačiće da se hlade pola sata, pa ih pecite u rerni na 180 stepeni 10-12 minuta da im ivice požute. Dok se kolačići hlade, na pari kremasto umutite žumanca sa šećerom i ostavite da se ohladi. Preostali puter ulupajte u krem, pa dodajte žumanca. Pljosnatu stranu kolačića premažite tankim slojem fila, spajajte po dva i ostavite da se hlade oko jedan sat.

Izvor:Lepa i srećna