Da život slavnih ličnosti zapravo nije bajka koju čini samo bogata karijera i glamurozne manifestacije, dokaz su mnogobrojne poznate ličnosti koje su pretrpele fizičko nasilje. Svoju hrabrost u tako okrutnim okolnostima pokazale su javno, želeći da podele svoje traumatično iskustvo i podsete žene širom sveta na jednu važnu poruku: „Nemoj da ćutiš“.

Jedna od njih je popularna pevačica Rijana, čija je slika preplavelog lica 2009. godine obišla ceo svet. Ta udarna vest, kako u svetskim, tako i u domaćim medijima, zaprepastila je čitavu javnost koja se zapravo divila ljubavnoj emotivnoj vezi koju je u tom trenutku gradila sa popularnim reperom Krisom Braunom.

Samo devet meseci nakon ljubavne epohe, Rijana je odlučila da pomeri zavesu svog ličnog života i ispriča šta joj se dogodilo tokom dugih pet godina njihovog zajedničkog života.

"Dogodilo mi se... Može se desiti bilo kome", rekla je pevačica drhvatim glasom u TV emisiji "Dobro jutro Amerika!".

Zvezda je priznala da je toliko dugo trpela sve batine samo zato što je imala snažna osećanja prema svom dečku.

"On je bio zaista moja prva velika ljubav", rekla je Rijana.

Istina o nasilju koje je Rijana pretrpela od Krisa Brauna otkrila se tokom ceremonije dodele Gremi nagrada, kada Kris i Rijana, inače oboje nominovani za nagradu, nikada nisu došli na ovaj prestižni događaj. Dok su svi očekivali da pevač nastupi, javnost se pitala zašto ovaj par nije uveličao događaj svojim prisustvom. Međutim, u medije su procurile informacije da je samo nekoliko sati pre ceremonije, 19-godišnji reper pretukao Rijanu.

Samoizolacija i karantin u kojima žive ljudi širom sveta su najstrašniji za one koji su zatvoreni sa nasilnim partnerima. Evropa, Azija i Latinska i Severna Amerika već su primetile porast pritužbi na nasilje u porodici. Tim povodom, pop zvezda Rijana donirala je 2,1 miliona dolara fondu gradonačelnika Los Anđelesa, a ovaj novac namenjen je pomoći žrtvama porodičnog nasilja tokom karantina. Ovo je objavljeno na nalogu njene fondacije Clara Lionel na Tviteru.

"Danas podržavamo sve koji su pretrpeli povećanu učestalost porodičnog nasilja otkad su vlasti u Los Anđelesu uvele izolaciju zbog COVID-19", navodi se u saopštenju fondacije Clara Lionel.

Porast slučajeva porodičnog nasilja već je zabeležen u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Kipru, Brazilu i drugim zemljama. U Rusiji se smanjuje broj pritužbi na nasilje u porodici, što stručnjaci pripisuju činjenici da su žrtve, u izolaciji, pod potpunom kontrolom nasilnika i ne mogu potražiti pomoć.

Stoga, kampanja #Tisibitna STOP NASILJU I U VREME COVID 19 IZOLACIJE koju je organizovala izdavačka kuća Adria Media Magazini u saradnji sa Sigurnom kućom, skreće pažnju svim ženama da nadležne institucije rade i u toku pandemije virusa.

Pozovite ove brojeve telefona:

Nacionalni SOS broj: 0800-222-003

SIGURNE KUĆE:

Beograd: 062/304 650 broj je dostupan 0-24
Novi Sad: 021/ 6465 746
Pančevo: 013 319 843
Sombor: 062/787 375
Smederevo: 062/608080
Zrenjanin: 064/6488 104
Kragujevac: 065/ 6120 490
Niš: 018 521 210
Leskovac: 064/8986 697
Vranje: 064/8012 962

Osim toga, kamanju #TISIBITNA su podržale mnogobrojne poznate ličnosti, među kojima je i glumicaJelenaGavrilović.