Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Život piše priče

DOKTORKA DARIJA KAO ŽENA I MAJKA: lepa Hercegovka otkriva kako je odrastala i kako vaspitava svoje dete

Autor glisicjasmina
Autor glisicjasmina
Izvor: Foto: Slobodan Miljević / Beta / Vlada Srbije

S obzirom na to da se javnost danima bavila njenom frizurom, da na društvenim mrežama bukvalno bukti rat između onih koji je napadaju i onih koji je brane, moglo bi se zaključiti da je doktorka Darija Kisić Tepavčević "opasnija" i od virusa.

"Toliko toga se sada preuveličava. Da li je čista kosa zaista takva retkost da bi o tome trebalo da pričamo danima?

Stvarno mislim da su priče o nečijem izgledu predimenzionirane. Volela bih da kažem kako redovno idem u teretanu i vežbam, ali sam od onih žena koje svakog ponedeljka to planiraju. 

Ovog i još nekoliko sledećih, definitivno, neću početi", kaže Darija Kisić Tepavčević za Indeks.rs.

Pored lepote koja brzo upada u oči, još jedna od tema vezanih za život ove naučnice bilo je i njeno odrastanje tokom rata u Bosni. Kako je navela, Dariji je to najteža životna uspomena.

"Iako sam rođena u Sarajevu, ja sam Hercegovka - sto odsto. Tata Bogdan potiče iz mesta Baljci, kraj Bileće. Roditelji su mu preminuli kad je bio mlad. Deda se zvao Milan. 

Majka Vesna rođena je u Sarajevu, ali njeni Pašići su iz Hercegovine", počela je svoju životnu priču Darija koja ima i tri godine mlađeg brata Bojana, koji je završio Elektrotenhički fakultet i suprug je ministarke pravde Nele Kuburović.

"U drugom polugodištu drugog razreda gimnazije sam napustila rodni grad. 

Brat i ja otišli smo u Bileću, kod očevih, a on i majka su ostali u Sarajevu. Nismo ih videli dve godine. Često se danima nismo ni čuli", prisetila se teških dana Kisić Tepavčević.

Izvor: Foto: Slobodan Miljević / Beta / Vlada Srbije

Dr Darija Kisić Tepavčević / Foto: Slobodan Miljević / Beta / Vlada Srbije

"Posle ratnih godina došli smo u Beograd. Ovde smo se skućili, kao mnoge druge osobe izbegle iz bivših jugoslovenskih republika.

Kad su nas jednom pitali zašto nismo otišli u inostranstvo, moj otac je rekao: Jedino se ovaj komad neba na svetu zove Srbija.

A mi smo Srbi. Te njegove reči zauvek su se urezale u moje sećanje", emotivno je navela doktorka koja tvrdi da je imala srećno detinjstvo, iako je zbog svoje radoznalosti često pravila sitne nestašluke.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije