Počeci zavođenja pronalaze se još u drevnim mitovima, a glavni motivi zavođenja i danas su isti: biti primećen i izdvojen iz mase, navesti nekoga da se oseća posebno, zadobiti poverenje i na kraju se uvući u krevet te osobe. 

Zavođenje nije veština koja se nauči tek tako. 

To je ritual popraćen s kompleksnim pravilima. A u čemu je tajna? Možda se pomoću ovih velikih zavodnika može saznati nešto više o toj čarobnoj veštini. Dolaze iz različitih razdoblja, od drevnih vremena pa do današnjice ali puno toga imaju zajedničko: uspeh, šarm, popularnost... 

Kazanova (1725 – 1798)

Najveći zavodnik svih vremena svakako je Đakomo Kazanova, sa kojim se upoređuju svi drugi i čije je ime postalo sinonim za zavodnika. Venecijanski pustolov, pisac, špijun i, po nekima, šarlatan, bio je proteran iz većine evropskih prestonica jer ga je bio loš glas među velikanima čije bi žene i ćerke zavodio, nanoseći sramotu muževima i očevima.

Njegov metod bio je prilično jednostavan. Pronašao bi devojku u nevolji, bio bi pažljiv prema njoj, izvukao bi je iz problema, poklonio neku sitnicu i uz poneku slatku reč odvukao je u krevet. Nakon toga više ga nije videla.

Lord Bajron (1788 – 1824)

Engleski pesnik je od rođenja bio hrom na jednu nogu. Međutim, uprkos tome imao je veliki uspeh kod žena i prepuštao se čarima razuzdanog života sve do kraja života. Bio je romantičar, zamišljeni pesnik i revolucionarni vojnik kome žene jednostavno nisu mogle da odole.

Žene su padale na njegovu seksualnost i intelekt, romantiku i spremnost na akciju. Ledi Kerolajn Lamb, koja je bila jedna od njegovih ljubavnica, opisala ga je kao "ludaka, pokvarenjaka i osobu koju je opasno poznavati". Njegova najpoznatija poema Don Žuan govori o arhetipu zavodnika koji nije kriv što je zavodnik jer jednostavno ne može da odoli čarima žena. Baš kao i njegov autor. Kada je umro imao je 36 godina. 

VIŠE: Rešite test i otkrijte: da li ste privlačna, iskrena ili izbirljiva zavodnica

Rudolf Valentino (1895 - 1926) 

Premda je njegova karijera trajala samo šest godina, to nijednog trenutka nije zasmetalo sećanju na Rudolfa Valentina koje, posle tolikih decenija, živi i danas. Valentinovih 20 drama ( uključujući "Četiri jahača apokalipse", "Šeika", "Krv i pesak"), danas izgledaju toliko nestvarno koliko i priče o milionima usamljenih žena koje su ga zaljubljeno gledale i patile za njim sedeći u mraku prepunih bioskopskih sala.

Filmsko platno mu je pomoglo da od neuglednog baštovana, a potom i holivudskog žigola postane verovatno najveća legenda nemog filma. On je u Holivud doneo i svetu podario termin "latinskog ljubavnika" . Kad je u 31. godini iznenada umro, dve žene su zbog njega izvršile samoubistvo.

Klerk Gejbl, Vilt Čemberlen i Voren Biti... čekaju vas na sledećoj strani teksta!

PageBreakI dan njegove sahrane mogao je da bude koban za hiljade žena koje su gotovo stradale u trci koja je nastala kada su požele da poslednji put vide njegovo telo.

Klerk Gejbl (1901 - 1960) 

Najvećim zavodnikom i najmuževnijim muškarcem tridesetih i četrdesetih godina je smatran upravo Klerk Gejbl. U stvarnom životu večito opsednut samim sobom, Gejbl je na platnu predstavljao muškarca iz američkog sna - hrabrog, doslednog i čoveka koji ume da podnese poraz. I pored brojnih ostvarenja, Klark će ostati pre svega upamćen kao Ret iz "Prohujalo s vihorom" koji je jedini uspeo da ukroti divlju i neukrotivu južnjakinju Skarlet O' Haru ne samo svojom muževnošću već i nežnošću koja je izbijala ispod mačo oklopa. Njegova najveća ljubav i supruga Kerol Lombard jednom prilikom je rekla da u njihovom domu "na žalost ne živi Ret već Klerk".

Vilt Čemberlen (1936 - 1999)

Ako je broj žena s kojima su spavali dokaz uspešnosti zavodnika, onda ne postoji bolji primer od 216 centimetara visokog košarkaša Vilta Čemberlena. Smatra se da je Vilt spavao sa 20.000 žena, i to vrlo lepih žena, kako je umeo da govori. Prema tom računu, spavao je s osam žena nedeljno od svoje šesnaeste godine pa do smrti.

Bio je pun samopouzdanja, a prema ženama se odnosio s poštovanjem. Sigurno mu nije odmogla ni činjenica što je bio najbolje plaćeni košarkaš svog vremena. Prema pričama novinara i bivših saigrača, u svakom hotelu čekalo bi ga desetak lepotica, a Vilt bi odabrao dve-tri najzgodnije i odveo ih u sobu.

Voren Biti (1937)

Jedan od najvećih holivudskih zavodnika koji je od sredine pedesetih do devedesetih godina prošlog veka spavao sa više od 10 000 žena (tačnije 12 775 prema Peteru Biskindu, autoru njegove biografije).

I to žene poput Brižit Bardo, Žoan Kolins, Rakel Velč, Žuli Kristin, Džejn Fonda, Madona, Isabela Ađani…Druge glumice, starlete, manekenke, grupi devojke, kao ni usputne, brze, grupnjake i ukradene poljupce da i ne spominjemo.

VIŠE: Ove dame obaraju s nogu: one su najveće zavodnice među horoskopskim znacima!

Hulio Iglesijas i Džek Nikolson... čekaju vas na sledećoj strani teksta!

PageBreakI onda u 53 godini života taj isti ženskaroš upoznaje glumicu Anet Bening, ženu svog života.

Nakon dve godine poznanstva najpoželjniji holivudski neženja ulazi u bračnu luku u kojoj je i dan danas. Uz četvoro dece.

Hulio Inglesijas (1943)

Za ovog latinskog ljubavnika se pisalo da je spavao s više od 3 000 žena. Po njegovoj izjavi taj broj se odnosi samo na žene do 1976. godine. Tih godina Hulio je u maloj crnoj knjižici vodio beleške o ženama sa kojima je završio u krevetu. Hulio je uvek izjavljivao kako poštuje i voli žene, njegov stil zavođenja je bio profinjen i galantan.

Ali sam izjavljuje da je tih godina bilo nemoguće ostati veran jer su mu se žene same bacale pod noge. A on je ipak samo čovek. Sedamdesetih je ušao u prvi brak koji je trajao osam godina, a nakon toga je od početka devedesetih formalno bio u vezi 23 godine koja je završila brakom 2010. godine. Iz prvog braka ima troje dece, a sa ženom iz drugog petoro.

Džek Nikolson (1937)

Poput svojih kolega iz Holivuda Vorena Bitija i Frenka Sinatre, Džek je čovek koji ne može da bude samo sa jednom ženom. Fizička i seksualna aktivnost razlog je vitalnosti ovog 78-godišnjaka, koji je otac šestoro dece s pet različitih žena.

Čak je i prelepa Kim Bejsinger izjavila da je Nikolson osoba s najviše seksualne energije koju je ikada videla. Žene osvaja svojim grubijanskim pogledom, laganim osmehom na usnama, šarmom i manijakalnom željom za seksom. 

VIŠE: Zavodljiva moda za svaki dan

Zavirite i u našu FOTO-GALERIJU!

Tekst: Suzana Obradović

Izvor: Lisa lepa & srećna

LepaiSrecna Retki su muškarci koji sa lakoćom zavode svaku ženu i čine da se ona oseća posebnom i jedinstvenom. Ipak, veština velikih zavodnika ne krije se u izgledu ili tehnici već u nečem drugom...