Emili i Džejmi rođeni su 25. marta 2010. godine, sa dva minuta razlike. Međutim, Džejmi nije pokazivao znake života.

Čudesnim razvojem događaja, nekoliko desetina minuta kasnije, u zagrljaju svojih roditelja, Džejmi je počeo da se pomera. Pred njihov 5. rođendan koji će proslaviti 25. marta 2015. godine, svi svetski mediji objavili su dirljivu  priču o njihovom rođenju, a cela porodica se, inače, bavi sakupljanjem novčani pomoći za prerano rođene bebe.

Pročitajte njihovu čudesnu priču...

VIŠE: Najslađi osmeh života (VIDEO)

Kada su Kejt i njen muž Dejvid Og iz Kvinslenda konačno saznali da će dobiti bebu koju su dugo želeli, nisu očekivali da će im sreća biti duplirana. Naime, Kejt je nosila blizance. Pošto se Kejt porodila u 26. nedelji, mali Džejmi je preminuo, dok je druga beba, devojčica, preživela. Dok su se opraštali od svog sina, pričajući mu, nisu želeli da se odvoje od njega. I onda se desilo čudo.

Dok su mama i tata mazili Džejmija i pričali mu o njegovoj sestri bliznakinji i svojim snovima, mali Džejmi, za koga su mislili da je mrtav, počeo je da se pomera. 

VIŠE: Bliznakinje koje su zapanjile svet: nama niko ne veruje da smo rod

"Nismo hteli da ga pustimo, njegova koža bila je pripijena uz moju sve vreme. A onda je otvorio oči i zgrabio Dejvidov prst. Zatim je sputio glavu na moje grudi ponovo i nastavio da gleda u svog tatu. To je bila najneverovatnija stvar koja mi se ikad desila," kaže Kejt. 

Džejmi i Emili u martu 2015. godine pune pet godina i veoma se dobro slažu, a njihovi roditelji su presrećni što ih imaju. 

VIŠE: Čudesna moć života: Beba Lili preživela je 13 sati u automobilu koji je sa mosta sleteo u reku

"Ponekad kad ih zagrlim, uplašim se da ih prejako stiskam, jer znam koliko malo je falilo da ih izgubimo,"  rekla je Džejmijeva i Emilina mama.