Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 REČENICA KOJE PRIVLAČE DOBRU ENERGIJU: pozitivne misli koje jačaju optimizam

  Izvor: Foto: Shutterstock

Naša svakodnevica u narednom vremenu biće uveliko drugačija, ali treba joj se prilagoditi i izvući iz svega najbolje.

Možda će vam se to ponekad činiti nemoguće, ali glavu gore i setite se rečenica koje će vam vratiti optimizam kada mislite da život nije fer.

Narednih 10 citata pomoći će vam da razmišljate pozitivnije i da ne gubite nadu kada vam se čini da život nije fer.

1. Ponekad samo treba da porazgovarate sa četverogodišnjakom i 84-godišnjakom da bi opet razumeo život.

2. Šta god radio, nikada se ne vraćaj onome što te slomilo.

3. Kada ti se čini da nemaš na čemu biti zahvalan, proveri svoj puls.

4. Zapamti da situacija u kojoj si trenutno nije tvoje krajnje odredište. Najbolje tek dolazi.

5. Kada je život sladak, reci hvala i slavi. Kada je život gorak, reci hvala i uči.

6. Loše stvari koje nam se dogode u životu ponekad nas usmere na put koji će nas dovesti do najboljih stvari koje će nam se dogoditi u životu.

7. Svaki je dan nova prilika da promeniš svoj život.

8. Nađi nešto pozitivno u svakom danu, čak i onih dana kada ćeš morati tražiti malo duže.

9. Život ne mora biti savršen da bi bio predivan.

10. Ono najgore što ti se dogodi u životu naučićete da ono najbolje nikada ne uzimaš zdravo za gotovo.

Idućih 5 saveta neka vam uvek budu nit vodilja kada vam se čini da život nije pravedan i kada vas u životu treba malo "pogurati":

1. NEKA VAM ODUSTAJANJE NIKADA NE BUDE OPCIJA.

Svako u životu ima teškw periode – to je neizbežno. U takvim trenucima zamislite kako bi život bio prazan da u njemu nema izazova. Bez teškoća i problema nikada ne bismo odrasli i učili. Tada ne bismo živeli nego bismo samo postojali sa konstantnim osećajem dosade i stagnacije. Prepreke nas čine živima, podstiču nas na promene i rušenje barijera, bez njih bismo pali u 'zamku' prijatnost i samozadovoljstva.

Možda vam se trenutno čini da život nije fer, ali to ne znači da će uvek ostati tako. Bez obzira na sve, nastavite gledati prema Suncu i vremenom će senke ostati iza vas.

2. OTVORITE SRCE I UM PROMENAMA.

Često sebi zakomplikujemo život zato jer se bojimo promena. Međutim, promene su potrebne jer nas čine opreznima, pomažu nam da odrastemo i, zahvaljujući njima, konstantno se razvijamo i učimo važne lekcije. Promene često nisu lake i priajtne, ali upravo u tome i leži njihova važnost i vrednost, zar ne? Najbolje stvari u životu zapravo se dogode onda kada dođemo do raskršća, kada nam se sve čini crno i kada ne možemo zamisliti da će biti bolje. Kada mislite da ste došli do kraja i da ne možete više, taj očaj zapravo vam pokazuje kojim putem treba ići dalje. Sve ono što je dobro u životu nikada ne dolazi lako, ali baš zbog toga što ne padne sa neba pruža nam toliku sreću i zadovoljstvo.

3. UVEK SE SETITE DA IMATE IZBOR.

U svakom trenutku vi imate moć da kontrolišete vlastiti život. Nikakva spoljna sila ne odlučuje o tome koji posao ćete raditi, gde ćete živeti ili kako ćete se ponašati. Sve leži u vašim rukama, pa umesto da se bojite te odgovornosti ili je negirate, prigrlite ju. Zapamtite: kada se osećate slomljeno, to znači da morate donositi bolje odluke za same sebe, pa sebi dajte priliku da tako i bude. Zaslužujete biti srećni, ali ponekad jednostavno treba vremena da biste pronašli tu sreću.

4. ZAPAMTITE DA BOL NIKADA NE TRAJE ZAUVEK.

Da bol traje zauvek, ne bismo ni znali što je sreća. Osećaj tuge i bola trebamo upoznati kako bismo bili sposobni osećati sreću. Suočite se s tim negativnim, lošim i često neprijatnim osećajima i pustite ih da jednostavno prođu kroz vas. Što im se dulje odupirete, to će oni duže živeti u vama. Prigrlite bol i zahvalite joj što vas je naučila vredne lekcije. Bol može biti dragocen učitelj ako ga prihvatimo umesto da je osuđujemo i stalno priželjkujemo da nas ostavi u miru.

5. FOKUSIRAJTE SE NA SVE ONO ŠTO JE DOBRO U VAŠEM ŽIVOTU.

Često kada se osećamo slomljeno, fokusiramo se samo na ono loše u životu umesto na ono dobro. Ako umserite pažnju samo na loše, i privlačićete samo loše. Mnoge studije zaključile su da ljudi koji su zahvalni imaju bolje odnose s drugim ljudima, boljeg su zdravlja, imaju optimističnije poglede na život, itd.

Izvor: Zadovoljna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije