Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA JE HAGIOTERAPIJA I KAKO SPREČAVA BOLEST: oslobodite se straha, bola i preterane brige

Ljubav je blagotvorna jer nas usrećuje, jača nam imunitet, ulepšava telo i čuva mentalno zdravlje, a da li nam može pomoći i protiv bolesti?

  Izvor: Foto: Profimedia

Lečenje ljubavlju poslednjih godina postaje sve popularnije. Naziva se još i hagioterapija odnosno terapija duše, povratak bogu i prirodi, prema grčkim rečima svet (hagios)  i lečim (therapeuo). Prema definiciji, hagioterapija pomaže čoveku da se oslobodi straha, teskobe, besmisla i bola.

– Postoji mnogo blokada koje nam onemogućavaju da emitujemo ljubav u svoj život. Često ne znamo kako da tu ljubav primimo i damo, niko nam to nije pokazao, nemamo iskustva, mislimo da će nas drugi povrediti ako im se potpuno otvorimo, da ćemo izgubiti slobodu... Bojimo se ljubavi, jer zbog pogrešnog uverenja smatramo da će otkriti naše slabe tačke, ali ne smemo zaboraviti da se baš one kroz ljubav prihvataju. Najčešće smatramo da nismo dovoljno lepi ni vredni, pa nam je lakše da živimo bez ljubavi jer je tako „sigurnije”, što je apsolutna zabluda – kaže Dragan Tomić Koba, energoterapeut i motivacioni trener.

PROČITAJTE: UPOZNAJTE ZAKON LJUBAVI: zašto su tako česti problemi u partnerskim odnosima

Stručnjaci tvrde da ljubav nema ograničenja ni definiciju, ali zato ima širok spektar delovanja. Energija koju proizvodi ima najuzvišeniju i najmoćniju snagu za pokretačka, stvaralačka dela, samim tim ima veliki značaj pri uspostavljanju ravnoteže sopstvenog energetskog polja i stvara jak odbrambeni mehanizam. Ljubav ne može niko da vam nametne, ali zato može da bude plod vaše odluke da volite. Ako uspete da delujete na polju ljubavi i promenite način razmišljanja, shvatićete koliko je svaki dan lak i lep. Stvari će vremenom doći na svoje mesto. 

Važno je naučiti da se ljubav daje a da se ne traži ništa za uzvrat, jer jedino tako može da se oseti prava ljubav koju svi zaslužujemo.

Kliknite OVDE za nastavak teksta!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije