Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 125 g brašna
  • 25 g jestivog skroba

Za fil:

  • 250 g svežeg sira
  • 2 kašike gorkog kakaa
  • 2 kašike vanil šećera
  • 200 g slatke pavlake
  • 1 šlagfix

Priprema: Zagrejte rernu na 200 °C. Odvojite belanca od žumanaca pa od belanaca uz dodatak soli napravite čvrst sneg. Žumanca ulupajte sa šećerom dok ne dobijete gustu kremastu masu, a zatim gore stavite sneg, prosejano brašno i skrob pa sve dobro izmešajte.

Biskvitnu smesu razmažite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite je oko 12 minuta. Pečeni biskvit okrenite na krpu posutu šećerom, odlepite papir, smotajte koru po dužem kraju i ostavite je da se ohladi. 

2. Izmešajte mikserom sveži sir s kakaom i vanil šećerom te dodajte slatku pavlaku umućenu sa šlagfiksom. Biskvit odmotajte, premažite sa 3/4 krema, smotajte, premažite ostatkom krema i stavite na 1 sat u frižider. Rolat možete posuti kakaom.