Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 125 g brašna
- 25 g jestivog skroba
Za fil:
- 250 g svežeg sira
- 2 kašike gorkog kakaa
- 2 kašike vanil šećera
- 200 g slatke pavlake
- 1 šlagfix
Priprema: Zagrejte rernu na 200 °C. Odvojite belanca od žumanaca pa od belanaca uz dodatak soli napravite čvrst sneg. Žumanca ulupajte sa šećerom dok ne dobijete gustu kremastu masu, a zatim gore stavite sneg, prosejano brašno i skrob pa sve dobro izmešajte.
Biskvitnu smesu razmažite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite je oko 12 minuta. Pečeni biskvit okrenite na krpu posutu šećerom, odlepite papir, smotajte koru po dužem kraju i ostavite je da se ohladi.
2. Izmešajte mikserom sveži sir s kakaom i vanil šećerom te dodajte slatku pavlaku umućenu sa šlagfiksom. Biskvit odmotajte, premažite sa 3/4 krema, smotajte, premažite ostatkom krema i stavite na 1 sat u frižider. Rolat možete posuti kakaom.