„Bolest kao govor duše“ Ridigera Dalkea je najvažnije delo iz oblasti psihosomatske medicine čija će se promocija održati učetvrtak, 23. januara, u Delfi Caféu u SKC-u sa početkom od 18 sati. O knjizi koja pospešuje lični razvoj i ponovo uspostavlja sveobuhvatnu harmoniju na promociji će pored autora govoriti prof. dr Vuk Stambolović i prof. dr Staniša Stojiljković.

Deset godina nakon prvog izdanja knjige "Bolest kao put“ Ridiger Dalke je nastavio i proširio teme opisane u prvoj knjizi. Činjenica da je taj pristup odmah naišao na veliki odziv – u početku pre svega kod zainteresovanih laika, a u međuvremenu sve više u stručnim medicinskim krugovima – bila je znak sve veće potrebe za razumevanjem bolesti kao posledice nesklada ravnoteže tela i duha.

Lekar i psihoterapeut Ridiger Dalke u knjizi "Bolest kao govor duše“ opisuje mnoge bolesti čije slike nisu ušle u "Bolest kao put“. Cilj je ponovo da čitalac sam protumači simptome i da bude u stanju da ih poveže s duševnim uzrocima oboljenja. Sastavljena je u obliku svojevrsnog atlasa ljudskog tela, u kome se obrađuju različiti simptomi koji pogađaju delove ljudskog tela.