“Ispovest” je priča o životu pevačice Marije Šerifović. Nakon uspešne bioskopske premijere, ovaj dokumentarac pretočen je u osam delova, a svaki nosi posebnu simboliku i temu. Svako slovo reči “Ispovest” označava zapravo početno slovo pojedinačnih epizoda – “Istina”, “Spasenje”, “Pobeda”, “Oproštaj”, “Vera”, “Energija”, “Sudbina” i “Tajna”.

Ova serija počinje 5. decembra 2013. godine u 21h na TV Prva.

Marijina iskrenost oduševila je publiku i njene kolege, a njena hrabrost da priča o najintimnijim događajima iz svog života, odnosima u porodici i trnovitom putu do uspeha I pobede na Pesmi Evrovizije, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Saznaćemo šta o njoj misle I kolege, Leontina, Aleksandra Kovač, Saša Milošević Mare…Iako je medijska javnost najviše bila zainteresovana za njenu seksualnu orijentaciju, ta priča je ostala u senci dramatičnih događaja u porodici, odnosu njene majke i oca koji su prema Marijinim rečima, upravo definisali nju kao ličnost kakva je danas, iskreni borac koji hrabro korača ka svojim ciljevima. Suštinu ispovesti najbolje je opisao upravo reditelj Petar Vujanić koji je rekao da je ova priča putovanje u istinu i dušu jedne vrsne umetnice.

Serija će sadržati i neke detalje koji nisu prikazani u filmu, a prvi deo predstavlja Sudbinu. Samo Marija, samo šuma i samo iskrenost. Priča o čudnim događajima koji su određivali najdublje i najintimnije delove njene duše. Na ivici jave i sna, tamo gde realnost prelazi u maštu, a vreme napušta prostor, pojavljuju se Marijini opisi o sisretu sa gospođicom sudbinom. Neverovatna i emotivna priča o tome da čovek može da odlučuje  upravlja ali ne i da gospodari svojom sudbinom.