U organizaciji Pokreta gorana Novog Sada i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, 23. i 24. novembra 2013. godine biće održan seminar „Sam svoj solarni majstor“, koji će mladima omogućiti da nauče kako sačuvati zdravu životnu sredinu, kako štedeti i proizvoditi električnu energiju i još mnogo, mnogo toga.

Cilj seminara je da mladi, pre svega, saznaju nešto više o samom procesu dobijanja električne energije od Sunca, kao i da nauče kako praktično primeniti stečena znanja. Naime, polaznici seminara imaće priliku da prisustvuju predavanjima o obnovljivim izvorima energije i procesu dobijanja energije od energije Sunca, nakon čega će grupnim praktičnim radom sastaviti mini solarne elektrane. Naravno, svi zainteresovani imaće podršku i stručno vođstvo prvi izradi ovih malih objekata.

Prijavljivanje za ovaj seminar i dalje traje, a za učešće u njemu mogu konkurisati svi mladi, uzrasta od 15 do 30 godina, koji cene životnu sredinu i žele da nauče praktične veštine na temu sastavljanja mini solarne elektrane. Zainteresovani mogu popuniti aplikacioni formular, koji mogu preuzeti sa sajta www.pokretgorana.org.rs , a potom ga poslati na adresu office@pokretgorana.org.rs, najkasnije do 14. novembra u 16 časova.