"X Faktor" koji je potukao po gledanosti svoje prethodnike "Idol" i "Star academy" počinje da se prikazuje 29. oktobra 2013. godine na TV "Pink" i to nakon prikazivanja u preko 40 zemalja sveta.

Očekuje se učešće takmičara ne samo iz Srbije, već i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Pobednika očekuje nagrada vredna 200.000 evra. Biće mu obezbeđena turneja, izdanje za City records i "Sony music", dva video spota, PR podrška TV "Pink", kao i automobil MINI Coooper Coupe i novčana nagrada od Master Carda. Drugoplasirani dobija novčanu nagradu od Rajfajzen banke, a onaj ko osvoji treće mesto dobija paket Samsungovih uređaja. "Sony music" i "City records" imaće mogućnost da izaberu još takmičara kojima će graditi karijeru.

Svakako jedan od najvećih mamaca jesu članovi žirija koji po prvi put postaju i mentori izabranim takmičarima, te sami moraju da biraju koga će isključiti iz takmičenja, što nije ni malo prijatno. Uz Zdravka Čolića najveća domaća pop zvezda Željko Joksimović pokazaće da nije tako blag kao u svojim pesmama, dok ćete kod Emine Jahović uočiti strogost koju do sada niste imali priliku da primetite. Kristina Kovač i Kiki Lesendrić su još strožiji od njih dvoje, te će samo najbolji kandidati proći bez njihovih opaski.