Već duže od jednog veka, ženska bolnica koja funkcioniše u sklopu Univerziteta pitsburškog Medicinskog centra brine o zdravlju hiljada žena. Ova institucija spada u dvanaest najboljih ginekoloških bolnica u Americi. Ipak, „Magi ženska bolnica“ ima nešto što verovatno nema nijedna druga na svetu – ginekologa koji peva svakom detetu čije rođenje pomaže.

Dr Keri D. Endru-Jaja svakom novorođečetu  koje dođe na svet njegovom pomoću poželi dobrodošlicu pesmom. Ovaj običaj je preuzeo od svog nekadašnjeg mentora, koji je sada već penzionisan. Na repertoaru dr Endru-Jaje najčešće su pesme „Srećan rođendan“ („Happy birthday“) i čuveni hit Luja Armstronga „Kako je divan svet“ („What a wonderful world“).

On peva svakom novorođenom detetu, a do sada je porodio više hiljada žena. Smatra da je svako na svetu važan, da je svako od nas poseban.

„Kada pevam bebama, imam osećaj da pevam budućoj bitnoj osobi. To što je u mojim rukama je nešto predivno – čudo života“, rekao je dr Endru-Jaja. On je dodao da zaboravi svaki problem ovog sveta kada drži bebe i peva im, jer se pred njim nalazi čudo.

Takođe, on svako dete posmatra kao svoje unuče. Čak je pomogao da na svet dođe beba čijem je ocu upravo on jednom davno pevao.

„Smatram to dete svojim pravim unučetom“, kaže ovaj lekar kroz smeh. „Ali osećam se tako kada je reč o svim 'mojim' bebama.“

On ističe da je, uz to što pesmom poželi dobrodošlicu svakoj bebi, kod pevanja predivno i to što sa bebama uspostavi trenutnu vezu.

„Tako se povežem s njima i sve postaje još zabavnije“, kaže dr  Endru-Jaja.

Tamara Sorak