Džez festival Nišvil, uprkos brojnim problemima u vezi sa finansiranjem, biće održan u nekoliko gradova u Srbiji. Od 15. do 18. avgusta 2013. godine, kvalitetnom muzikom biće počašćena publika u Pirotu, dan kasnije u Vranju i Aranđelovcu, 17. avgusta u Zaječaru i u Kruševcu 18. avgusta.

Prvi grad kom će Nišvil pokloniti deo svog programa biće Pirot. Četiri benda koja će učestvovati i u niškom programu nastupiće 15. avgusta 2013. na centralnom gradskom Trgu.

Oko 20 časova program će otvoriti Teatar bend, koji čine niški muzičari i glumci Narodnog pozorišta u Nišu, nakon kojih će nastupiti grčki bend Gadjo Dilo, koji oživljava Manuš džipsi džez tradiciju. Potom će uslediti nastup projekta Damir Aut Laud, internacionalnog sastava, čija je muzika fuzija dram end bejsa, balkanske tradicije i eksperimentalne muzike.

Ipak, centralna zvezda večeri biće kubanski multiinstrumentalista Bobi Karkases, kojeg svet poznaje kao gurua afro-kuban džeza, a koji je sarađivao sa gotovo svim značajnijim latino muzičarima tokom svoje pedesetogodišnje karijere.

T. S.